Merită sau nu să-ți iei o mașină din executări silite?

Autor: David Andrei 01 oct. 2020 Știri auto

Pandemia a provocat daune totale în conturile multor posesori de autoturisme. Pentru că nu și-au mai permis să-și plătească mașinile luate în leasing sau cu credit auto, aceștia au fost executați silt. Dar merită sau nu să îți cumperi o mașină din executări silite?

GALERIE FOTO

Mașini din executări silite. Apar lunar pe site-urile de profil, cu fotografii din toate unghiurile și detalii complete despre anul de fabricație, kilometraj, dotări, stare tehnică și vizuală. Practic, cei interesați știu cu siguranță cu ce au de-a face în momentul în care vizează o astfel de mașină.

De exemplu, un Audi S4 Avant care i-a aparținut unui client rău platnic a ajuns de la 26.585 de euro la 19.400 de euro plus TVA. mașina are motor de 3.0 litri, cuplat la o transmisie automată și la un sistem de tracțiune integrală. În descriere, apare o listă lungă de probleme: multe zgârieturi, parbriz ciobit și o anvelopă tăiată.

Un Ford Focus din 2017, cu puțin pest 50.000 de kilometri la bord, este scos la vânzare pentru 7.600 de euro. Prețul este redus de la 8.975 de euro. Are motor de 1,5 litri cu 95 de cai putere și prezintă mai multe zgârieturi, iar bateria este descărcată. Este doar unul dintre unitățile Focus scoase la vânzare pe executari.com.

Un Volkswagen Passat din 2014 este scos la vânzare cu 8.277 euro plus TVA. Are 152.183 de kilometri la bord, motor de 2.0 litri TDI cu 140 de cai putere și mai multe probleme de ordin estetic. (vezi GALERIA FOTO).

De departe cel mai scump autoturism executat silit este un Audi Q8 50 TDI quattro. Modelul este aproape nou și costă 81.300 de euro plus TVA. Nu există informații despre kilometraj, ci doar despre dotări.

Audi Q8 masina din executari silite

Un alt model premium aproape nou este un BMW X3 din 2018, de vânzare pentru 27.324 de euro plus TVA. 38.580 de kilometri a parcurs SUV-ul bavarez cu motor diesel de 2.0 litri și 190 de cai putere, transmisie automată și tracțiune integrală.

Care este cel mai mare risc atunci când îți iei o mașină din executări silite?

Specialistul 99Vehicles consideră că există un risc major atunci când decizi să-ți iei o mașină din executări silite. Proprietarul care știe că banca îi va lua mașina nu va mai avea grijă de aceasta. Companiei de asigurări nu-i pasă de aspectul tehnic, pentru că oricum polița nu acoperă defecțiunile.

Dacă mașina în cauză a fost mașină de firmă, riscul este și mai mare. Șoferii nu au grijă de mașinile care nu sunt ale lor. Puține companii se ocupă în detaliu de supervizarea și întreținerea mașinilor.

VIDEO:

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide